Om os

Vi er specialister i produktion & salg af letvogne

EasyWagon A/S ejes i dag af Per Rauff Mikkelsen, som tidligere har været medejer af Eurowagon og Mobilhouse. 

Derfor kan man roligt sige at EasyWagon har sine rødder helt tilbage til 1961, hvor Pers far startede Fredericia skurvogne. Her bygges den første skurvogn i Danmark, en lille rød vogn som stadig er i Pers besiddelse den dag i dag.

I 1998 går virksomheden Eurowagon konkurs og 1 juli 1998 opkøber Per virksomheden under eget brand og starter produktionen af let vogne på fabrik i Tjekkiet.

Det danske marked tillader en naturlig plads til flere producenter af let vogne efter at der I 1992 kommer en ny bekendtgørelse som stiller krav til indretning af skurvogne og lignende. Dette resulterede i en naturlig stigende efterspørgsel hos kunderne da man også gik fra at vognen skulle transporteres med lastbil eller kran, til pludselig at kunne køres bag en almindelig personbil med anhængertræk.

Efter bekendtgørelsen blev skurvogne officielt til let vogne. Hvis en vogn herefter skulle indregistreres og trækkes via almindelig anhængertræk er der i dag meget specifikke krav og regler der skal opfyldes. 

Vognen skal bygges ud fra 3 parametre: 

  • Vægten må ikke overstige 3500 kg. 
  • Længen må ikke overstig 12 Meter 
  • Højden af vognen må ikke overstige 4 Meter

Derudover er der en lang række krav til blandt andet lofthøjde, isolering, belysning, faciliteter mm.

I samme periode gik man fra at bygge vogne i træ til at ændre opbygningen til komposit materiale. Dette har resulteret i at alle vogne fra EasyWagon idag er vedligeholdelsesfri med glatte overflader der gør det nemt at rengøre vognene. 

Per sælger i 2015 sin andel af Eurowagon.

I mellemtiden har Per og Kaj Lundgaard i 2004 opstartet virksomheden EasyWagon, som var en del af Iglocar ved Hasle i Aarhus. Kort tid efter opstarten bliver Per købt ud af virksomheden. Herefter kommer salg og produktion aldrig rigtig i gang og der er derfor stilstand i virksomheden.

Den 26 februar 2016 opkøber Per navnet ”EasyWagon”, og her starter grundstammen for det EasyWagon som vi kender i dag. Per starter straks med at se mod Polen som i dag er Europas centrum for produktion af chasier og trailer produktion. Kort tid efter opstarter EasyWagon egen produktionen i Polen.

I januar 2017 leveres de første 3 ny producerede vogne til Danmark fra egen fabrik i Polen.

I maj 2023 fejrede EasyWagon deres produktion af vogn nr. 5000.

I første kvartal 2024 blev vogn nr. 6000 produceret. 

5000 "Wagon Party"

EasyWagon fejrede i maj 2023 en milepæl: Produktionen af vogn nr. 5000.

Hos EasyWagon er vi en af de førende producenter af let vogne i Europa og har netop fejret en bemærkelsesværdig milepæl på vores produktionsanlæg i Polen nemlig vogn nr. 5000. Vognen rullede stolt ud af fabrikken, hvilket markerede et betydningsfuldt øjeblik for alle os hos EasyWagon.

Alle vores medarbejdere var fyldt med glæde og stolthed, da vi fejrede denne prestigefyldte begivenhed. For at anerkende deres hårde arbejde og dedikation, modtog hver medarbejder et personligt tak for deres daglige indsats. Denne gestus understregede hvor meget vi hos EasyWagon værdsætter deres arbejde som skaber hver eneste vogn vi sender ud fra fabrikken i polen.  

For at fejre denne særlige dag blev der arrangeret en festlig begivenhed, hvor vi samlede hele koncernen. CEO Per Mikkelsen og salgschef Morten Bork skænkede pølser og brød fra vores danske pølsevogn.